Pusdienas nav greznība, tā ir nepieciešamība. Bet, ja skaita dienu pie dienas, šie izdevumi ilgākā laikā var sakrāties par vērā ņemamu summu. Daļu no tās ir iespējams ietaupīt!
Darba devējs katru mēnesi var subsidēt darbinieka ēdināšanu par summu līdz 40 €, par kuru no darbinieka algas netiek ieturēts ienākuma nodoklis un VSAOI. Tas noteikts likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 8. panta 15. daļā. Tāpēc subsidēt ēdināšanu darba devējam ir gandrīz divas reizes lētāk, nekā izmaksāt šo summu kā algu.
Darba ņēmēju apmierinātības aptaujas apliecina, ka darbinieki pamana, novērtē un atceras ēdināšanas subsidēšanu, bet darba devējs uzņēmuma mērogā gada griezumā var būtiski samazināt izdevumus.
Viss, kas nepieciešams naudas atgūšanai par darbinieku ēdināšanu, ir formalitātes, kurām uzņēmums, iespējams, jau atbilst, vai kuras nāksies sakārtot agri vai vēlu. Palīdzēsim jums risināt ar subsidētās ēdināšanas organizēšanu saistītos jautājumus.
Pusdienu subsidēšanai kvalificējas visi Latvijā reģistrētie uzņēmumi, kas nodarbina vismaz sešus darbiniekus, maksā nodokļus un strādā bez būtiskiem pārkāpumiem.
Piemērs:
Ēdināšanas subsidēšana | Piemaksa pie algas | |
Desmit cilvēku uzņēmums 20 dienas mēnesī subsidē darbinieku ēdināšanu, tērējot tam 2 € dienā. Izdevumi uz katru darbinieku – 40 €. | Desmit cilvēku uzņēmums piemaksā katram darbiniekam 40 € pie mēneša algas. Izdevumi uz katru darbinieku – 40 € + nodokļi = ~75 €. | |
Kopējie izdevumi: 400 € | Kopējie izdevumi: ap 750 € |